Cele mai comune probleme ale urechii

În timp ce multe persoane cred că doar pierderea auzului trebuie să te trimită la un consult ORL, trebuie să știi că sunt o mulțime de alte condiții care pot afecta urechea. Unele sunt doar supărătoare, însă altele pot cauza un disconfort profund. Iată la ce trebuie să fii atent.

Urechea inotatorului

Este numită și otită externă, o infecție care se dezvoltă între timpan și urechea externă. Se poate întâmplă oricui, nu doar celor care înoată. Cei care își curată urechile prea des sunt cei mai predispuși.

Infecții ale urechii

Apar, de obicei, în urechea internă. Sunt mai comune la copii, însă viruși precum răceli și gripe le pot cauza.

Congestii ale urechii (senzații de pocnituri în urechi)

Apar atunci când trompa lui Eustachio se înfundă, cauzând presiune în ureche, durere și auz mai slab. Poate apărea din cauza răcelilor, gripei, sinuzitei, alergiilor sau substanțelor iritante externe.

Congestii ale urechii atunci când călătorești

Zborul cu avionul implică presiune în rapidă, în special la decolare și aterizare. Presiunea stresează urechea medie și timpanul. Poți încerca să caști, să mesteci gumă sau dulciuri pentru a rezolva problema.

Un obiect străin în ureche

În special copiii își pot introduce obiecte în urechi, de care pot să nu fie conștienți: bucăți de mâncare, alune, semințe, nasturi, creioane, pietre.

Dop de ceară

De obicei, dopul de ceară se elimină singur. Uneori, însă, îți poate bloca urechile. Simptomele includ dureri de urechi, dificultăți de auz, infecții ale urechii, sunete înalte care vin din ureche.

Tinnutus

Este vorba despre țiuitul în urechi, care nu vine dintr-o sursă externă. Este relaționat, de obicei, cu îmbătrânirea sau pierderea auzului, însă poate fi cauzat și de expunerea la o sursă de zgomot puternic.

Mastoidită

Este o infecție acută a osului mastroid care se află în jurul urechii. Se întâmplă în special la copii și are nevoie de tratament urgent cu antibiotice.

Timpan perforat

Poate apărea din cauza unei infecții, a zgomotelor puternice sau din cauza unei răni. În cazuri extreme, poate apărea la aterizare sau decolare. De multe ori, orificiul se repară singur, însă pot apărea și probleme mai grave.

Boala lui Ménière

Este o condiție pe termen lung, progresivă, care afectează părțile urechii interne responsabile de echilibru și auz. Afectează în special persoanele între 20 și 60 de ani, care încep să experimenteze amețeală cu senzație de rotație, greață, zgomote în urechi sau chiar pierderea auzului.

Dacă te confrunți cu aceste probleme, fă-ți programare imediat la medicul specialist ORL.

Sos. Giurgiului 156, Jilava

 Sună-ne la

Sună-ne la

+40756142781

Scrie-ne la

Scrie-ne la

contact@medline-center.ro

Programari

Programari

Cere o programare