Ce vitamine te ajută să rămâi sănătos

Vitaminele și mineralele îți ajută organismul să rămână sănătos. Chiar dacă este recomandat să ți le iei din alimentație, suplimentele pot fi și ele de ajutor.

Avem nevoie de vitamine pentru a procesa macronutrientii și pentru a sprijini corpul să funcționeze în mod corespunzător. Important este să nu iei mai mult decât doza zilnică recomandată de medici.

Iată ce vitamine și minerale ar trebui să treci pe listă.

1. Vitamina D

Îți ajută corpul să absoarbă calciul. Lipsa ei crește riscul de îmbolnăvire. Poți să iei doză zilnică recomandată dacă stai la soare timp de 15 minute pe zi, însă aproape jumătate dintre persoane au deficit. Poți să incluzi vitamina D sub formă de pastile sau din alimente precum pește gras, gălbenuș de ou, lapte și cereale.

2. Magneziu

Este un nutrient esențial care ajută la calmarea sistemului nervos și la reducerea stresului, reducerea problemelor cu somnul, reglează funcțiile musculare și nervoase, echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Alimente care includ magneziul sunt dovleacul, spanacul, soia, tofu, orezul brun și nucile.

3. Calciu

Calciul ajută la întărirea oaselor și a dinților. Alimente care conțin calciu sunt laptele, brânza, iaurtul, peștele de apă sărată, broccoli, kale, nuci, leguminoase.

4. Zinc

Zincul susține sistemul imunitar și ajută organismul să folosească proteinele, carbohidrații și grăsimile pentru energie. Ajută la vindecarea rănilor. Alimente care conțin zinc: carne de vită, semințe de dovleac, spanac, tahini, sardine, orez brun, gemeni de grâu.

5. Fier

Fierul crește energia, îți ajută creierul să funcționeze și întreține sănătatea celulelor roșii de sânge.

6. Folați

Folatii ajută la creșterea unghiilor, în lupta cu depresia și pentru combaterea inflamațiilor din corp. Găsești folați în legume cu frunze verzi, avocado, leguminoase, citrice.

7. Vitamina B-12

Complexul de vitamine B susține rezerva de energie a corpului, ajută la sănătatea celulelor din organism.

8. Vitamina A

Vitamina A te ajută să lupți cu infecțiile, menține sănătatea vederii, menține sănătatea rinichilor, întărește oasele și dinții. O găsești în produse lactate și fructe și legume colorate în galben și portocaliu.

9. Vitamina C

Vitamina C îți reduce riscul de răceală, menține sănătatea pielii și a țesuturilor și îți întărește oasele și dinții. O găsești într-o mulțime de fructe și legume.

Înainte de a cumpăra suplimente, discută cu un medic.

Sos. Giurgiului 156, Jilava

 Sună-ne la

Sună-ne la

+40756142781

Scrie-ne la

Scrie-ne la

contact@medline-center.ro

Programari

Programari

Cere o programare