Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Pentru o lungă perioadă de timp, singurele opțiuni de tratament pentru pierderea dinților au fost punțile și protezele dentare. Însă, odată cu apariția implanturilor dentare, lucrurile s-au schimbat radical.

Ce sunt implanturile dentare?

Înlocuiesc rădăcina dintelui, oferind o fundație solidă și permanentă pentru dintele care urmează să fie așezat deasupra.

De ce să-ți pui un implant dentar?

1. Aspect îmbunătățit. Implantul dentar se simte și arată că dintele propriu. Iar acest lucru se întâmplă pentru că este conceput să fuzioneze cu osul și să devină permanent.

2. Vorbire îmbunătățită. Atunci când starea dinților tăi este una precară, vorbirea începe să fie afectată.

3. Confort ridicat. Pentru că devin parte din tine, implanturile te scapă de grija pierderii punților și plăcilor dentare.

4. Mănânci mai ușor. Implantul dentar funcționează exact ca propriul tău dinte. Îți permite să mănânci sau să bei fără dureri.
5. Stima de sine crescută. Atunci când îți recapeți zâmbetul, începi să ai o imagine mai bună despre tine.

6. Igienă orală mai bună. Pentru implantul dentar nu este nevoie să îți reduci alți dinți, ca în cazul punților. Pentru că dinții din apropiere nu sunt afectați, rămân intacți.

7. Durabilitate. Implanturile dentare sunt extrem de rezistente și le ai ani întregi. Cu îngrijire constantă, pot dura o viață.

Care este rata de succes?

Aceasta variază și depinde de structura osoasă pe care este pus implantul dentar, dar, în general, are o rată de succes de peste 98%.

Poate oricine să-și pună un implant dentar?

În cele mai multe cazuri, orice persoană sănătoasă care poate trece printr-o extracție sau o operație orală își poate pune un implant dentar. Pacienții trebuie să aibă gingii sănătoase și îndeajuns de mult os care să susțină implantul. Trebuie să mearga în mod regulat la medicul stomatolog și să aibă o igienă orală corespunzătoare.

Pacienții care fumează, pacienții care au boli cronice precum diabet sau boli de inimă, pacienții care au trecut prin terapie cu radiații la nivelul capului și gâtului trebuie să fie evaluați individual.

Care sunt pașii pentru implantul dentar?

Primul pas este să-ți faci o programare la medicul stomatolog, care îți va expune planul personalizat de tratament.

Cât de dureroase sunt implanturile dentare?

Cei mai mulți pacienți care și-au făcut implanturi dentare susțin că au implicat puțin disconfort în timpul procedurii. Anestezia locală poate fi folosită în timpul procedurii, iar mulți pacienți susțin că este mai puțin dureroasă decât în cazul extracției dentare.

Cum ai grijă de un implant dentar?

La fel ca de proprii tăi dinți.

La clinica Medline Center folosim doar implanturi Megagen, de cea mai bună calitate, pentru ca rezultatul final să fie excelent.

Prețul pornește de la 450 de euro și include implantul, bontul de vindecare, consultația, planul de tratament, anestezia și operația.

Sos. Giurgiului 156, Jilava

 Sună-ne la

Sună-ne la

+40756142781

Scrie-ne la

Scrie-ne la

contact@medline-center.ro

Programari

Programari

Cere o programare