5 semne îngrijorătoare prin care puteți identifica atacurile de cord

Așa cum nici două inimi nu bat la fel, nici două infarcturi nu sunt la fel, chiar și pentru aceeași persoană. Infarctul este diferit pentru toată lumea, iar semnele de avertizare pe care le are cineva înainte de un atac de cord pot varia drastic de la persoană la persoană.

Crizele cardiace apar atunci când una sau mai multe dintre arterele coronare, care furnizează sânge inimii tale, se blochează. Aceasta înseamnă că sângele și oxigenul nu pot ajunge la inimă și provoacă leziuni ale mușchilor inimii.

Disconfortul sau durerea toracică (cunoscută și sub numele de angină pectorală) este cel mai frecvent semn de avertizare al unui atac de cord. Se poate simți ca o presiune incomodă, durere, amorțeală, strângere sau apăsare în piept. Mulți oameni sunt familiarizați cu acest semn de avertizare, deoarece este semnul clasic, adesea descris la televizor sau în filme. Uneori oamenii descriu durerea sau disconfortul ca „un elefant așezat pe pieptul meu”. Se poate răspândi pe brațe, gât, maxilar sau spate, durând câteva minute sau venind și plecând în valuri. Cu toate acestea, este important să ne amintim că la unii oameni, un atac de cord care pune viața în pericol poate începe lent, cu doar câteva dureri ușoare sau disconfort. În alte cazuri, este posibil ca oamenii să nu experimenteze deloc dureri toracice.

Știați că există câteva semne de avertizare mai puțin evidente și mai puțin frecvente pe care oamenii le-ar putea experimenta înainte de un atac de cord? Iată cinci dintre acestea la care să vă așteptați:

1. Amețeli, ușoare migrene sau senzații de leșin

Dacă deveniți brusc instabil pe picioare, camera începe să se învârtă sau viziunea începe să se estompeze, este posibil este posibil să primiți un avertisment de la corpul dvs despre un atac de cord iminent. Spuneți cuiva imediat dacă aveți aceste simptome.

  1. Greață, indigestie sau vărsături

Indigestia, greața și vărsăturile pot fi simptome ale multor afecțiuni, dar este important să nu le tratați de unii singuri, deoarece pot fi un semn de avertizare a unui infarct care pune viața în pericol. Cel mai bun mod de a fi sigur dacă ceea ce experimentați este esențial este să solicitați ajutor urgent specializat. Testele medicale vă pot diagnostica cauza simptomelor și, dacă este vorba de un atac de cord, cu cât primiți ajutor mai devreme, cu atât mai bine.

  1. Respirație scurtă

Respirația scurtă poate fi provocată de activitate fizică, temperaturi extreme sau altitudini mari. Poate fi, de asemenea, un simptom comun al multor alte afecțiuni medicale. Cu toate acestea, strângerea în piept, dificultăți de respirație sau respirație cu sau fără disconfort în piept pot fi ocazional un semn de avertizare pentru un atac de cord. Dacă întâmpinați dificultăți de respirație, ceea ce nu este de obicei un lucru normal pentru dvs, cel mai bine este să solicitați ajutor medical imediat.

  1. Transpirație sau sudoare rece

Transpirația sau izbucnirea într-o transpirație rece – adică o răceală bruscă în corpul dvs., indiferent de temperatura din mediu – pot fi, de asemenea, semne de avertizare ale unui atac de cord.

  1. Nu există deloc semne de avertizare

În cele din urmă, este în întregime posibil să experimentați un „atac de cord tăcut”, în care s-ar putea să nu aveți deloc simptome. În acest caz, este posibil ca atacul de cord să nu fie detectat până mai târziu pe traseu.

Este posibil să experimentați mai multe dintre aceste simptome sau doar unul. De obicei durează cel puțin 10 minute și pot apărea brusc sau se pot agrava odată cu trecerea timpului

Semnele de avertizare ale unui infarct variază și este important să le recunoaștem, deoarece ignorarea lor ar putea fi fatală. Cunoașterea simptomelor și acționarea rapidă asupra acestora vă pot crește șansele de supraviețuire. Dacă dumneavoastră sau altcineva întâmpinați simptomele unui atac de cord, sunați imediat la numărul de urgență și solicitați o ambulanță.

 

Sos. Giurgiului 156, Jilava

 Sună-ne la

Sună-ne la

+40756142781

Scrie-ne la

Scrie-ne la

contact@medline-center.ro

Programari

Programari

Cere o programare