11 trucuri care te ajută să îți menții dinții sănătoși

Un zâmbet sănătos este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Însă este nevoie de atenție și grijă pentru a-ți menține sănătatea dentară. Pentru că este mult mai bine să previi decât să ajungi la medic, ți-am pregătit o listă de 10 trucuri simple pe care le poți aplica cu ușurință.

1. Nu merge la somn fără să te speli pe dinți. Periajul înainte de culcare elimină germenii și placa acumulate de-a lungul zilei.

2. Spăla-te corect pe dinți. Încearcă să folosești mișcări circulare timp de două minute.

3. Nu îți neglija limba. De fiecare dată când te speli pe dinți, nu uita de limbă. Și aici există microbi și bacterii care pot favoriza apariția problemelor dentare.

4. Folosește o pastă cu fluor. Te ajută să lupți împotriva cariilor dentare și îți oferă o barieră de protecție pentru dinți.

5. Ața dentară este extrem de importantă. Cu ajutorul ei, poți îndepărta acele bucăți mici de mâncare la care periuța de dinți nu poate ajunge. Ajută la reducerea plăcii dentare și la scăderea inflamației din zonă.

6. Găsește variante de ață dentară care sunt potrivite pentru întreaga familie. Nu te da bătut.

7. Ia în considerare apa de gură. Ajută la reducerea cantității de acid din gură, curăță zonele care sunt greu de curățat din jurul gingiei și remineralizează dinții.

8. Bea mai multă apă. În special după mese. Te ajuta să îndepărtezi efectele negative pe care alimentele și băuturile acide le au asupra dinților.

9. Mănâncă fructe și legume crocante. Conțin mai multe fibre și îți curăță mai bine dinți.

10. Limitează alimentele acide și pe cele care conțin mult zahăr. Zahărul se transformă în acid la nivelul gurii și îți erodează smalțul, ceea ce poate duce, într-un final, la carii. Fructele acide, ceaiul și cafeaua îți pot afecta smalțul dinților.

11. Mergi la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Asigură-te că este totul în regulă cu dinții tăi.

Programează-te chiar astăzi la Medline Center. Ne găsești în Jilava, pe Șoseaua Giurgiului 156, de luni până vineri. Contactează-ne la 0756142781..

Sos. Giurgiului 156, Jilava

 Sună-ne la

Sună-ne la

+40756142781

Scrie-ne la

Scrie-ne la

contact@medline-center.ro

Programari

Programari

Cere o programare